Тотнъм намали шансовете на Фулъм за оцеляване

снимка: БТА/AP

Тотнъм се утвърди на 6-ото място в Премиършип, след като очаквано надделя с 3:1 над Фулъм в мач от 35-ия кръг на първенството.

Домакините започнаха ударно двубоя и Ленън се отчете с няколко големи пропуска преди да настъпи 35'.

Тогава Паулиньо даде аванс на своите, след като защитата на гостите "заспа" и остави бразилецът сам на далечната греда, а от своя страна халфът оползотвори отлично центриране на Кристиан Ериксен.

"Котиджърс" обаче не се дадоха и още до полувремето успяха да изравнят. Кабул и Ноутън допуснаха поредната грешка в защита през този сезон, което позволи на Сидуел да изкочи сам срещу Лорис - 1:1.

Само 2 минути след подновяването на играта феновете на домакините ликуваха, след като Аарън Ленън напредна отлично отдясно и подаде на юношата Хари Кейн, който с клиничен удар прониза вратата на гостите за 2:1.

В 61' защитата на Фулъм пак заспа при статично положение, като отново Ериксен центрира, а Кабул се реваншира за грешката си, нанизвайки гол за крайното 3:1. До края на мача Фулъм имаше повече положение, включително и дузпа, но Сидуел пропусна 11-метровия наказателен удар.

Трите точки оставят Тотнъм на 6-о място с актив от 63 точки - на 6 точки от Манчестър Юнайтед в борбата за място в Европа. Фулъм пък остава в зоната на изпадащите, като е на 18-о място с 30 точки - на две от Норич, както и на три от Суонси и Уест Бромич, които са и с мач по-малко.