Барселона готви революция през лятото

снимка: sport.es

Ръководството на Барселона подготвя истинска революция след края на настоящия сезон, информира каталунският ежедневник "Спорт".

Според местната медия, "лос кулес" ще направят сериозни промени в своя състав, като на "Камп Ноу" ще бъдат привлечени между шест и седем нови футболисти.

Естествено с уговорката, че Барселона трябва да успее да се "измъкне" от трансферното ембарго, което ФИФА наложи на клуба съвсем наскоро. Барселона се готви за обжалване в Спортния арбитражен съд в Лозана, който преди няколко години премахна подобна забрана на английския Челси.

В случай, че испанският шампион получи "зелена светлина" да купува, то Барселона ще подсили състава си с двама вратари, двама централни защитници, десен бек, халф и централен нападател, пише "Спорт".

Каталунците вече си осигуриха услугите на германския национален вратар Марк-Андре тер Щеген от Борусия (М), докато хърватският талант Ален Халилович трябва да подсили втория отбор на клуба през следващия сезон.

Двамата вратари на тима Виктор Валдес и Хосе Пинто ще напуснат тима, като решението да си тръгне вече обяви и капитанът Карлес Пуйол. Очаква се куфарите да си стегне и десният бранител Даниел Алвеш, като неясно остава бъдещето на още няколко футболисти на "блаугранас".

Настоящият сезон се оказа кошмарен за Барселона, като съществува реалната опасност отборът да завърши без спечелен трофей за първи път от шест години насам.