Ще надделеят ли емоциите в Англия?

галерия:

снимка: БТА/AP

Манчестър Сити не успя да измъкне максимума от Съндърланд тази седмица и взе само една точка, след равенството 2:2 на „Итихад“.

Това до голяма степен облекчи лидера в класирането Ливърпул, но мърсисайдци не бива да забравят, че заплахата не е отминала.

Челси все още е в играта за короната, а по всичко личи, че футболистите на Жозе Моуриньо нямат намерение да се отказват. Допълнително напрежение на „сините“ ще бъде и участието на тима в Шампионската лига.

Атмосферата, четири кръга преди края на първенството става все по-наелектризирана. Sporta.bg Ви представи най-интересните срещи до края:

Започнаваме с отбора на Брендън Роджърс Ливърпул, който се намира на първо място със 77 точки. Предизвикателство в поредния кръг е гостуване на Норич. „Канарчетата“ са на 2 точки от зоната на изпадане и със сигурност ще се опитат да отмъкнат жизнено важните три точки от двубоя. Това тежко гостуване може да се окаже преломно за Суарес и компания.

Следващият кръг предстои истинското изпитание за Ливърпул, защото те ще се изправят срещу Челси. Гвоздеят на програмата и последната проверка за талантливите играчи на Роджърс. Ако Моуриньо не вземе трите точки в двубоя може би това ще е края на интригата и Ливърпул ще триумфира за първи път във Висшата лига.

4080711

Празните 96 места на "Анфийлд" за загиналите от трагедията "Хилзбъро" преди 25 години. Феновете смятат, че черната прокоба ще падне този сезон и 24 години по-късно отбора ще спечели титлата в Англия.

На 5-ти май Ливърпул приема на „Анфийлд“ тима на Кристал Палас. Лондончани се намират по средата на класирането и по всичко личи, че няма какво повече да постигне тази година. Оцеляването бе основната цел на Тони Пулис и той се справи успешно.

Роджърс ще се изправи и срещу опитния треньор на Нюкасъл Алън Пардю отново у дома. Предвид минали успешни кампании за „свраките“ не бива да отписваме „черно-белите“, защото те могат да объркат сметките на всеки голям отбор.

Въпреки че Ливърпул не зависи от никого не бива да забравяме Манчестър Сити и Челси.

Статистически дори намиращият се на трета позиция Манчестър Сити има своите теоритични шансове, но това би било малко вероятно, тъй като Мануел Пелегрини ще се надява на много грешки от другите два гранда. Програмата на „небесносините“ не е толкова тежка, но не те ръководят парада.

Манчестър Сити има мачове срещу Евертън, Кристъл Палас, Уест Хям, Астън Вила и Уест Бромич.

Челси все още има големи шансове. Геният на „Специалния“ често пъти е спечелвал големите мачове. Ще видим дали Моуриньо си е взел сметка от загубата в Лондон по-рано през сезона с 2:1 от Ливърпул . Останалите двубои срещу Челси са срещу три отбора борещи се за оцеляване. Това са Норич, Кардиф и Съндърланд.

В междинния кръг Съндърланд показа, че последната позиция не прави отбора по-уязвим. Те измъкнаха равенство срещу Манчестър Сити. Можем ли да очакваме подобна развръзка и срещу Челси?

Битката за четвъртото място още също не по-малко напрегната. Главните лица в нея са Евертън и Арсенал. Хората на Арсен Венгер имат една точка преднина пред момчетата на Мартинес.

По всичко личи, че „топчиите“ имат по-големите шансове, тъй като Евертън ще се изправи срещу двата гранда от Манчестър, Саутхяптън и Хъл Сити.

Дали сривът на Арсенал по-рано през сезона ще повлияе на предстоящите двубоя срещу Нюкасъл, Хъл Сити, Уест Бромич и Фулъм, предстои да разберем сами.

Сезон 2013/2014 ни предложи наистина силни емоции и много изненади. Възходът на Ливърпул не спря да смайва феновете през цялата кампания, а неочаквания спад на Манчестър Юнайтед поставя много въпросително относно бъдещето на клуба.