Кошмарът продължава – Неймар аут за месец

снимка: БТА/AP

Неприятните новини за Барселона продължават ден след като сезонът на практика бе официално провален със загубата от Реал Мадрид във финала за Купата на краля.

Бразилският национал Неймар е получил натъртване на костица в левия си крак и ще отсъства от терените един месец, съобщиха от клуба преди броени минути. Най-скъпото ново попълнение на каталунците от лятото е поредният футболист в лазарена в края на кошмарния сезон.

Освен Неймар, стана ясно, че и Жорди Алба няма да бъде на разположение на треньора Херардо Мартино в следващите четири седмици. Неговият проблем е в задната част на бедрото. Sporta.bg припомня, че Карлес Пуйол още не е напълно възстановен от своята контузия, а Жерар Пике още лекува травма в бедрото си.

Към тези негативни новини трябва да се вземе предвид, че появата на Марк Бартра на терена на „Местая“ снощи срещу Реал бе изненадваща, с оглед на факта, че и той доскоро се оплакваше от мускулен проблем.

Без съмнение липсата на Неймар ще се отрази осезаемо в деликатното положение на Барселона, които отписаха всичките трофеи, преследвани през този сезон, само в рамките на една седмица.