Бенфика спечели голямото дерби с Порто

снимка: БТА/AP

Бенфика отстрани Порто на полуфиналите в турнира за купата на Португалия, след като спечели срещата-реванш у дома с 3:1.

Столичани поведоха в резултата още в 17-ата минута чрез Едуардо Салвио, но Гилерме Сикейра получи два жълти картона в рамките само на три минути и в средата на първата част остави Бенфика с човек по-малко на терена.

"Драконите" изравниха чрез Силвестре Варела седем минути след почивката, но Енцо Перес отново изведе "орлите" напред в резултата след прецизно изпълнение на дузпа в 58-ата минута

. Бенфика се добра до решителен трети гол в 80-ата минута на двубоя чрез Андре Гомес. Две минути преди края на редовното време Рикардо Куаресма от Порто също получи втори жълт и съответно червен картон. Първата среща между двата отбора беше завъришила с домакинска победа с 1:0 в полза на "синьо-белите".

Отборът на Бенфика е печелил купата на страната рекордните 24 пъти. Столичани са на финал за втори пореден сезон, но не са триумфирали с отличието от 2004 година насам.

В мача за трофея през май "орлите" ще играят срещу тима на Рио Аве, отстранил Спортинг Брага с общ резултат от двата полуфинала 2:0.