Мартино: Моето бъдеще не зависи от последната седмица

снимка: БТА/AP

Треньорът на Барселона Херардо Мартино заяви, че бъдещето му на „Камп Ноу“ не зависи от загубата във финала за Купата на Краля от Реал Мадрид.

Каталунците загубиха от вечния съперник с 1:2 във финала късно снощи, като това бе първа загуба от „белия балет“ този сезон.

Тази загуба обаче натежава още повече защото е трета поред за отбора след отпадането от Атлетико Мадрид в Шампионската лига и поражението от Гранада, което почти сигурно ще лиши Барса от трофей този сезон.

"Няма как да не боли от тази загуба. Искам да благодаря на феновете, които пътуваха, за да ни подкрепят и да им се извиня за загубата,“ заяви Мартино.

Въпреки загубите Мартино е убеден, че неговите играчи ще се напънат до краен предел в оставащите мачове.

„Гледката не е очарователна, но ще дадем всичко от себе си до края на сезона. Отборът знае много добре как се бележат голове, но този път нямахме шанс. Имаме проблеми в последните 25 метра и това не е обичайно за клуба. Винаги има играчи, които могат да направят разликата и да се разпишат от удобни ситуации."

"Това беше трудна седмица и ще трябва да намерим нашите сили. В момента не сме в най-доброто състояние, но този отбор определено има бъдеще. Не мисля, че моето бъдеще зависи от този мач или от играта през последната седмица."