Манчестър Сити отписа титлата след издънка срещу последния

галерия:

снимка: БТА/AP

Манчестър Сити направи равенство 2:2 с гостуващия Съндърланд и сериозно компрометира шансовете си за титлата в Англия.

Домакините излязоха напред в резултата с ранен гол на Фернандиньо в 3-а минута, но след това така и не успяха да подплатят играта си с второ попадение, което да им донесе спокойствие. Напротив Съндърланд пропусна няколко добри шанса за гол, особено през първото полувреме.

В края на двубоя обаче „черните котки“ стигнаха до обрат след голове на Конър Уикъм в 73-а и 83-а минути. Домакините се хвърлиха в атака, но успяха да стигнат само до точката срещу последния в Англия благодарение на Самир Насри две минути преди края на редовното време.

Така Сити събра актив от 71 точки и съкрати изоставането си от Ливърпул, който е първи със 77. „Гражданите“ обаче вече са само с мач по-малко и след втората поредна грешна стъпка в шампионата не държат съдбата си в свои ръце.

Съндърланд остава на последно място в Премиършип със скромния актив от 26 точки, на шест от спасителното 17-о място.

За тима на Мануел Пелегрини аут беше Давид Силва, който има травма в глезена. Възстановен обаче бе Серхио Агуеро, който стартира редом до Алваро Негредо и Джеймс Милнър. Хави Гарсия замени получилият травма срещу Ливърпул Яя Туре, а Александър Коларов зае мястото на Гаел Глиши.

Гостите от Съндъралнд не можеха да разчитат на защитника Фил Бардсли, който получи десетия си жълт картон при загубата от Евертън в събота и е контузен. Извън игра останаха полузащитникът Лиам Бридкът, нападателят Стивън Флетчър, който е аут до края на сезона, както и стражът Киърън Уестууд.

4080409

Двубоят започна по отличен начин за домакините, които поведоха още в 3-а минута с гол на Фернандиньо. Серхио Агуеро се възползва от грешка на играещият мач номер 200 в Премиършип Лий Кетермол, подаде на бразилеца и той мушна топката зад Вито Маноне.

Началните минути предложиха хубав футбол и няколко ситауции пред двете врати. В 10-а минута Самир Насри прати топката в наказателното поле на гостите, Пабло Сабалета отклони към голмайстора Фернандиньо, който стреля от воле, но Маноне спаси.

„Черните котки“ също имаха своите шансове да изравнят. Само три минути след като изостанаха в резултата Джон О'Шей засече с глава центриране на Адам Джонсън с глава, но пропусна вдясно.

„Гражданите“ контролираха повече топката, но не успяваха да пробият добрата отбрана на противника и да стигнат до нов гол. От своя страна играчите на Съндърланд се окопитиха и създадоха няколко много добри ситуации за гол.

4080411

В 12-а минута отново иралндецът с глава отигра центриране на Себастиан Ларсон от конренр, но отново не намери очертанията на вратата.

Трети страхотен шанс за гол се откри пред гостите шест минути по-късно, а този път Фабио Борини не успя да разочарова Джо Харт.

След 20-а минута темпото в играта обаче спадна и до нещо кой знае колко интересно пред двете врати не се стигна.

В началото на втората част домакините опитаха да наложат натиск и обсадиха вратата на Съндърланд, но липсата на Давид Силва и неговата креативност се усещаше в завършващия пас. Серхио Агуеро пък тотално разочарова и малко след подновяването на играта е заменен от Стеван Йоветич. Черногорецът раздвижи играта на „гражданите“, но отбраната на „черните котки“ действаше сигурно.

Гостите от своя страна се възползваха по най-добрия начин от своя шанс и след като в 72-а минута Харт спаси шут на Колбак, минута по-късно той бе поразен от Конър Уикъм. Гостите

организираха добраа така отляво, Емануеле Джакерини центрира към нападателя и той засече в опразнената врата за 1:1.

4080408

Сити се втурана в атака и в 81-а минута Един Джеко пропусна да оползотвори пас на Александър Коларов, за да бъде наказан две минути по-късно. Героите за Съндърланд отново бяха Конър Уикъм и Емануеле Джакерини. „Черните котки“ направиха бърза контраатака, италианецът пусна към своя съотборник надясно и той с шут от ъгъла на наказателното поле вкара невероятен гол за 2:1.

Това попадение накара футболистите на Мануел Пелегрини да опитат всичко възможно да се доберат до победата. В 88-а минута те успяха да изравянт, след като Самир Насри бе на точното място в наказателното поле, за да засече пас по земя на Йоветич. Основна вина за гола има Вито Маноне, койт успя да стигне до топката, но я изпусна и тя се дотъркаля зад голлинията.

Мигове по-късно Насри имаше страхотен шанс да донесе и крайния успех на своя тим, но от отлична позиция стреля над вратата.