Лудогорец с "чиста" победа над Локомотив Пловдив

галерия:

снимка: Булфото

Шампионът Лудогорец направи решаваща крачка към финала за Купата на България, след като у дома стигна до чиста победа с 2:0 над Локомотив (Пловдив) в първи мач от полуфиналите в турнира.

„Орлите“ изиграха силен тактически двубой, а в 44' Луму вкара изключително красив гол, който даде ценен аванс от 1:0 на домакините. В 62' пък Златински беше точен от дузпа и оформи крайния резултат.

Авансът на шампионите все пак беше под риск, след като Александър Александров си изкара червен картон в рамките на само две минути и беше изгонен малко повече от 20 минути преди края, но гостите не успяха да се възползват от това.

4080343

В по-ранния двубой днес Ботев (Пловдив) също записа домакински успех над Локомотив (София) с 3:1 и двата отбора могат да се изправят един срещу друг във финала. Все пак интригата и в двата двубоя остава, а мачовете са след седмица.

Домакините отправиха първи удар в срещата, но Акалски спаси отличен удар на Златински. Локомотив Пловдив отговори с отлична контраатака, а Гади се озова на върха на атаката, но останал сам срещу Чворович не успя да овладее топката.

4080344

Последваха скучни минути на „Лудогорец Арена“, като „орлите“ натискаха своя противник, но „смърфовете“ действаха изключително добре в защита и не оставяха празни пространства за бързите играчи на шампионите.

В края на полувремето обаче действията на Лудогорец се изостриха и се стигна до няколко опасни ситуации. Акалски беше главно действащо лице, след като спаси поредни удари на Златински и Марселиньо.

Все пак гол падна, и то само минута преди края на първото полувреме. Йерун Луму получи по дясното крило и напредна в наказателното поле. Там, той излъга защитник и нагласи топката на левия си крак. Крилото стреля много технично и матира Акалски за първия гол в срещата – 1:0.

4080342

С откриването на второто полувреме домакините можеха да отбележат ценен гол, след като Луму намери Марселиньо на 6 метра от вратата, но бразилецът стреля над гредата. Лудогорец продължи да е по-активен и в крайна сметка стигна до втори гол.

В 64' Ангел Йошев наруши правилата срещу Безяк в наказателното поле, а Ристосков отсъди дузпа в полза на Лудогорец. Зад топката застана щатният изпълнител Златински, който по традиция отбеляза – 2:0.

4080346

Само няколко минути по-късно обаче резервата Александър Александров направи сериозна грешка. Първо си изкара жълт картон за грубо нарушение, а минута по-късно и игра с ръка и беше изгонен от рефера Ристосков.

Въпреки това гостите не успяха да стигнат до гол, а на няколко пъти „орлите“ излизаха в опасна близост до Акалски, но не успяха да отбележат трети гол.