Арсенал с клиничен обрат срещу Уест Хям

галерия:

снимка: БТА/AP

Арсенал направи решаваща крачка към мястото си в топ 4, след като стигна до труден успех с 3:1 над Уест Хям в отложен мач от Премиър лийг на своя "Емиратс".

Срещата почна кошмарно за домакините, които трудно достигаха до положения, а единственото добро такова беше опропастено от Жиру, който останал сам срещу вратаря би слабо.

Този пропуск беше наказан от Матю Джарвис в 40', след като халфът се възползва от грешка на защитата при центриране на Ночерино и с глава прати топката зад Войчех Счесни.

4080186

"Чуковете" обаче не съумяха да запазят аванса си до края на полувремето и "топчиите" се върнаха в мача много бързо. В 44' грешка на защитата позволи на Касорла да намери Подолски, а немският национал не сбърка и с точен удар направи 1:1.

През второто полувреме на терена беше само един отбор, и това беше този на Арсенал. След много пропуски и добри изяви най-вече ан вратаря на гостите "артилеристите" най-накрая съумяха да поведат в резултата.

4080185

В 55' Вермаален прати дълго центриране в наказателното поле, където Жиру между двама си спря топката в стил Димитър Бербатов. Топката буквално остана на крака му и с удар между краката на стража френският таран вкара важния гол за Арсенал.

Това донесе още настроение на домакините, които заиграха на пълни обороти и логично се стигна и до трети гол. В 78' Жиру центрира отлично около точката за изпълнение на дузпа, а резервата Рамзи свали за Подолски - удар и втори гол за немския стрелец.

4080188

При този резултат приключи и двубоя, а Подолски за втори пореден път отбеляза два гола във вратата на лондонския съперник. Това изведе Арсенал до 4-о място с актив от 67 точки - 1 повече от Евертън, но и мач повече.

Утре "карамелите" играят у дома срещу Кристъл Палас, като програмата на отбора е по-трудна от тази на "топчиите", но ако не допусне грешка, Евертън ще играе в Шампионска лига догодина.