Коща сменя Бербатов в Монако?

снимка: БТА/AP

Първодивизионният френски футболен клуб Монако смята да привлече не само старши треньора на Атлетико /Мадрид/ Диего Симеоне, но и нападателя на мадридския отбор Диего Коща, пише авторитетното френско списание "Франс футбол" в днешния си брой.

Монако, чийто собственик е руският милиардер Дмитрий Риболовлев, е готов да заплати 38 милиона евро за испано-бразилския нападател Диего Коща.

През този сезон Диего Коща има 45 мача с фланелката на Атлетико /Мадрид/ във всички турнири, в които е отбелязал 34 гола, а евентуален негов трансфер може да го събере с доскорошния му партньор в нападение Фалкао.

Както е известно, френският тим брои 60 милиона евро за колумбиеца, който се контузи в средата на сезона и няма да се включи в останалите мачове на "монегаските". Докато той беше в Атлетико, Коща играеше като втори нападател.

Евентуалната покупка на Коща обаче може да значи, че дните на Димитър Бербатов в Монако са преброени. Берба безспорно е най-добрият играч на тима от Княжеството в момента, но за Шампионска лига Риболовлев иска да привлече няколко световноизвестни имена.

Sporta.bg припомня, че Бербатов е обвързан с Монако до лятото, когато става и свободен агент.