Стоичков с остра атака към Барселона и критиците на Меси

галерия:

снимка: БТА/AP

Христо Стоичков избухна в испанските медии срещу политиката на Барселона през последните години.

Голмайсторът на Мондиал 1994 сподели, че до ден днешен не разбира как отборът изпуска играчи като Тиаго Алкантара, а в същото време защити Неймар и Меси от постоянните критики.

"Не се притеснявам за Барселона - тези, които управляват тима, те трябва да се притесняват. Има невероятни случаи - като например Венгер, когато взе Сеск", припомня Стоичков. 

"Но Венгер не е глупак. А Тиаго Алкантара? Абсурдно е да се продава подобен играч. Барселона няма нито един нападател, но Джонатан Сориано беше продаден за един милион. Фонтас е на 24 години и беше продаден, докато Пуйол беше контузен. Глупава беше и покупката и продажбата на Ибрахимович или тази на Икарди - играч, който искаше да играе за Барселона, но просто за него нямаше минути на терена. 

Неймар няма никаква вина. Той е един добър играч, който бавно се интегрира в отбора. Трябва търпение - не всеки може да играе за Барселона, а той има качества.

Стоичков нападна и критиците на Лионел Меси, като българският кавалер на Златната топка защити аржентинския ас на отбора. Също така бившият треньор на Селта смята, че Барса ще победи Реал в утрешния финал за Купата на Краля.

"Най-много ме боли, че преди три седмици Меси вкара три гола на Реал Мадрид, а днес се съмняваме в неговия професионализъм. Това не е нормално. Иначе съм оптимист и смятам, че ще спечелим. Барселона трябва да излезе, за да победи. Всички - от играчите до феновете, искаме да спечелим", каза още Модерния ляв.