Тата категоричен: Взел съм решение за бъдещето си

снимка: БТА/AP

Старши-треньорът на Барселона Херардо Мартино не даде точен отговор на това дали ще напусне тима след края на сезона, но на днешната си пресконференция довери, че вече е взел решение за бъдещето си.

Както е известно, феновете на тима се настроиха срещу аржентинеца, след като Барселона отпадна на четвъртфиналите на Шампионска лига и е на 4 точки от Атлетико Мадрид в Примера дивисион, 5 кръга преди края на шампионата.

"Ще е хубаво, ако вдигна един трофей до края на сезона, но това няма да промени решението ми за бъдещето. Независимо дали спечелим едни, два трофея, или пък нито един, аз съм взел своето решение и няма да го променя", коментира днес Мартино, който вероятно играе последния си финал за Барселона срещу Реал Мадрид.

Двубоят за Купата на Краля е утре вечер на "Местая", като треньорът е категоричен, че няма нищо рутинно в подобни сблъсъци.

"Няма нищо рутинно, когото говорим за финал - нашата цел е да спечелим. Играчите са фокусирани и, въпреки че са играли толкова много финали, това не означава, че са по-малко заитересувани от утрешния мач. Купата не е нещо, което можем да си позволим да игнорираме.

Срещу Реал Мадрид се получиха няколко хубави, отверени мачове. Бяха интересни и честни двубои. Този мач обаче ще е различен, защото титлата е заложена. Трябва да се съсредоточим върху добрите неща, които направихме срещу Мадрид в миналите двубои. За да спечелим утре, трябва да играем на максимума от нашите възможности".

Накрая Мартино завърши с това, че никой играч няма да играе, освен ако не е на 100% готов да се появи на терена.

"Бартра, Пуйол и Пике се присъединиха към тренировките на отбора. Надяваме се, че поне един от тях ще се появи на терена, но ще изчакаме до последно, преди да вземем решение. Никой няма да играе, ако не се чувства добре", каза още Мартино.