Топчо: С какво сме по-слаби от ЦСКА?

снимка: БТА

Старши треньорът на Левски Елин Топузаков вярва, че футболистите му ще ус­пеят да постигнат първи успех над ЦСКА за първенство. До момента сините инкасира­ха три поражения - 3:0 и два пъти по 1:0.

"Трябва да се стя­гаме. Мачът с Литекс е забра­вен и отминал. Нужно е да играем мъжки срещу ЦСКА, така както му приляга на Лев­ски. Трябва да търсим победа­та от първата минута. Ще атакуваме, за да измием нега­тивите от трите мача сре­щу тях през този сезон.

Със сигурност знам какви мерки трябва да вземем, за да из­глеждаме по-добре, отколко­то преди. Нося отговорност­та да подготвя футболисти­те така, че да знаят какво се иска от тях на терена през цялото време. Левски трябва да изглежда като отбор, кой­то знае какво иска и как да го постигне.

Всичко останало е въпрос на тренировки - и тактиката, и движението по терена, и изпълнението на инди­видуалните задачи. Трябва да печелим единоборствата и най-важното нещо - да бяга­ме, защото без това няма как, особено в днешния силов фут­бол", обясни Топузаков пред "Тема:Спорт" и продължи.

"Нормално е да имаме психо­логически трудности, при по­ложение че не сме побеждава­ли ЦСКА. Все пак за никого не са приятни три поражения. Надявам се футболистите да са наясно какво ги чака и да проведем мача както трябва. Нужно е да знаем какво пра­вим, защото освен борба има и надиграване.

За да се поз­дравим с положителен резул­тат, което за нас преди всич­ко е победа, трябва да се по­добрим в чисто футболен ас­пект. ЦСКА не са лош отбор, щом са на трето място. Най-малкото показват по-голямо постоянство.

Не побеждават във всички мачове, но колеба­нията им са по-редки. Влязоха в една серия от много добрирезултати, която им донесе и самочувствие. Имат наисти­на качествени футболисти, но не мисля, че им отстъпва­ме. Но това се показва и до­казва на терена.

Неминуемо в такива дербита трябва да си и мотивиран. Стойчо Младе­нов през годините е доказал, че умее да надъхва играчите си. Аз съм участвал в толкова дербита и знам, че този, кой­то иска победата повече - да­ли с мотивация или футболни средства, я постига", каза още бившият защитник.

Той коментира и битката за Европа. "Има още шест ма­ча до края на сезона и ще се разиграят доста точки. Но предвид класирането и сегаш­ния ни актив сме зависими из­цяло от конкурентите си. Ние пък трябва да побеждава­ме до края, което не е невъ­зможно.

Дано да го направим. Вече обаче не всичко е в наши­те ръце, както бе доскоро. Ще трябва да се надяваме на грешки, а ние да взимаме сво­ето. Всеки ще загуби точки, но въпросът е да се възползва­ме и да спечелим", завърши ре­кордьорът по мачове за Лев­ски в Европа.