Тибо Куртоа напуска Атлетико (Мадрид)

снимка: Guliver/Getty Images

Атлетико (Мадрид) по всичко изглежда се предаде в опита си да откупи правата на Тибо Куртоа, след като президентът на тима Енрике Сересо заяви пред испанските медии, че след края на сезона вратарят ще се върне в Челси.

Белгийският национал е вече трета година на "Висенте Калдерон", което му помогна да влезе в топ 10 на най-добрите вратари в света, но въпреки желанието си да остане, той ще играе в Лондон през следващия сезон.

По този начин Атлетико ще остане без един от най-ключовите си нападатели, а в същото време Куртоа ще бъде резерва на Петър Чех, освен ако не се стигне до нова сделка между двата отбора, което на този етап изглежда невъзможно.

"Куртоа е собственост на Челси и мисля, че това стана ясно на всички. Първоначално, той беше взет под наем за година, но както виждате вече трети сезон той играе за нас. Тибо се наслаждава на престоя си тук, но през следващия сезон той ще се бори за титулярно място с Петър Чех", заяви Сересо днес.

"За съжаление, неговото бъдеще не зависи от нас, така че през лятото ще трябва да се подсилим състава си на този пост. Що се отнася до другите играчи, имам уверението на спортния директор, че няма нужда да продаваме играчи, независимо че големи европейски отбори напират за трансфер", каза още президентът на "дюшекчиите".