Луис Суарес подписа нов договор с Ливърпул

снимка: БТА/AP

Голмайстор №1 на английската Висша лига Луис Суарес подписа нов дългосрочен договор с Ливърпул. Радостната новина за всички фенове на "червените" бе потвърдена днес, след като уругваецът сложи подпис под новия си контракт броени дни преди Коледа.

През лятото 26-годишният Суарес не криеше желанието си да напусне "Анфийлд", преди в крайна сметка да остане в Града на Бийтълс. Въпреки, че пропусна първите пет мача от Премиършип поради наказание, уругваецът е лидер в голмайсторската листа с актив от цели 17 попадения.

"Щастлив съм, че подписах нов договор с Ливърпул. Бъдещето ми е осигурено в дългосрочен план", заяви Суарес, явно и подсказвайки, че не смята да напуска мърсисайдци през лятото.

"Разполагаме с отлични футболисти, като отборът не спира да израства. Вярвам, че можем да постигнем целите си и да спечелим трофеи. Няма спор, че подкрепата от феновете на Ливърпул повлия на решението ми. Горд съм, че играя и за тях. Винаги давам най-доброто от себе си с екипа на Ливърпул", заяви Луис Суарес след подписването на контракта.

Мениджърът на клуба Брендън Роджърс вложи сериозни усилия през лятото, за да задържи най-добрия си футболист в тима. Сега северноирландецът въздъхна с облекчение и изрази щастието си от хубавата развръзка.

"Луис е футболист от световна класа. Да си осигурим услугите му е ключово за нашите цели. Най-радващото е, че той е едва 26-годишен, като най-доброто от него тепърва предстои", отбеляза щастливият Роджърс.