Идеалният отбор от квалификациите - Зона Европа

галерия:

снимка: БТА/AP

Квалификациите в Зона Европа за Световното първенство в Бразилия завършиха и станаха ясни 8-те отбора, които ще играят на финалите догодина - Холандия, Италия, Белгия, Швейцария, Германия, Испания, Англия, Русия, Босна и Херцеговина.

 

Останаха да се изиграят само баражите, а Goal.com ни представя най-добрите 11 футболисти след мачовете в групите.

 

Схемата е 4-3-3, а най-голямо впечатление прави присъствието на двама футболисти от Русия и Белгия. Единайсеторката е съставена от Игор Акинфеев - Филим Лам, Венсан Компани, Ян Вертонген, Дмитрий Комбаров - Даниеле де Роси, Месут Йозил, Матю Валбуена - Робин ван Перси, Един Джеко, Педро.

 

Игор Акинфеев не допусна гол в първите пет мача на Русия в квалификациите за Световното първенство в Бразилия. Във всичките 10 мача за своя отбор вратарят допусна само 5 попадения и бе с основна заслуга руският национален отбор да завърши на първо място, на една точка пред Португалия.

 

Филим Лам може да играе в центъра на отбраната в Байерн Мюнхен, но за Германия той се представи на доста високо ниво като десен бек, а за позицията отляво на защитата е Дмитрий Комбаров, който изпълняваше по-офанзивни функции под ръководството на Фабио Капело в Русия.

 

Белгийско дуо пък формира централната двойка защитници - Венсан Компани и Ян Вертонген. Защитниците на съответно Манчестър Сити и Тотнъм отбелязаха общо 3 гола за Белгия и имаха голям принос на спечелването на група „А".

 

Италианският национален отбор не блестя особено в световните квалификации, но въпреки това запази първата си позиция в група „B". В основата за това Италия да завърши без загуба бе опитният Даниеле де Роси. За негови двама партньори в полузащитата са избрани Месут Йозил и Матю Валбуена. Играчът на Арсенал показа великолепни игри с Германия, като дори стана голмайстор на отбора с цели 8 попадения.

 

Головете са най-важни във футбола, затова и за нападатели неслучайно попадат имената на Робин ван Перси, Един Джеко и Педро.

 

Един Джеко отбеляза 10 гола за Босна и Херцеговина, допринасяйки за историческото класиране на босненците в Бразилия, а 14 попадения в 9 мача реализира Педро за световния и европейски шампион Испания.

 

Триото в атака пък се допълва от Робин ван Перси, който в тези квалификации успя за счупи рекорда на Патрик Клуйверт - нападателят на Манчестър Юнайтед има вече 41 гола в сметката си за Холандия.