Ияраменди подписа с Реал Мадрид за шест сезона

снимка: realmadrid.com

Полузащитникът Асиер Ияраменди вече официално е част от Реал Мадрид.

 

Бившият футболист на Реал Сосиедад премина медицински прегледи днес, след което подписа своя контракт с испанския клуб.

 

Контрактът е за срок от шест години, а новото попълнение на "белия балет" ще играе с номер 24.

 

Сумата, която ще плати Реал Мадрид на баския клуб за да си осигури услугите на Ияраменди е 32 милиона евро, а с вскички данъци достига почти 39 милиона.

 

23-годишният младежки национал на Испания бе посрещнат от близо 5000 фенове на "Сантяго Бернабеу".

 

"Днес в Реал Мадрид пристига един фантастичен играч. Асиер е един от най-добрите на изминалото Европейско първенство за младежи. Използвам възможността да благодаря на Реал Сосиедад за това, че трансферът стана факт.

 

Тази публика ще иска от теб да се раздаваш изцяло. Знай, че носиш емблемата на клуба с най-много трофеи. Това е новият ти дом", заяви президентът на мадридчани Флорентино Перес при представянето на Ияраменди.

 

"Преди няколко дни не си представях, че ще нося фланелка, различна от тази на Реал Сосиедад. Решението не беше лесно. Започвам ново предизвикателство в живота си. Очаквам новият сезон да е пълен с успехи", пък допълно новото попълнение на Реал Мадрид.

 

Sporta.bg припомня, че Ияраменди е четвъртият футболист, който преминава на „Сантяго Бернабеу" това лято. „Белия балет" вече си осигури услугите на Иско, Дани Карвахал и Касемиро.