Англия не може да бие Ирак, Хърватия удари Уругвай

снимка: БТА/AP

Ирак отне победата на Англия на Световното първенство за младежи (до 20 години) в последните секунди на двубоя, когато Али Аднан направи 2:2. Така англичаните се разминаха с първата си победа на този форум от 1997-а година насам. Все пак младите английски таланти могат да се похвалят с голове, след като на предишното първенство не вкараха нито веднъж. В другата среща от тази група Е Чили се наложи с 2:1 над Египет.

 

Иначе англичаните започнаха много добре, атакуваха през цялото първо полувреме и демонстрираха физическото си превъзходство. В 41-ата минута след центриране от корнер топката беше отклонена от Хари Кейн към капитана Конър Коуди, който откри резултата. В 52-ата чудесен дрибъл на Кейн беше оползотворен от Люк Уилямс за 2:0.

 

15 минути преди края на мача обаче вратарят на Англия Самуел Джонсън събори в наказателното поле Моханад Абдулрахим и съдията отсъди дузпа, която Али Файез Атия превърна в гол за 1:2. В 3-ата минута на добавеното време Али Аднан преодоля с дрибъл трима бранители на Англия и вкара под плонжа на вратаря Джонсън за крайното 2:2.

 

Този гол отприщи необуздана радост на иракски фенове на трибуните, а треньорът им Хаким Ал Азауи започна да танцува. Англичаните пък продължават с лошото си представяне при подрастващите, след като с година по-големите се провалиха на първенството в Израел за U21.

 

В група F Хърватия пропусна дузпа, но все пак се наложи с 1:0 над Уругвай. Тя дойде след бавни първи 20 минути, но тогава Дарио Канаджия получи топката около дъгата, навлезе в наказателното поле и беше съборен от Гастон Силва. Марко Ливая стреля от бялата точка улучи страничната греда, а след това вратарят Гийермо де Аморес изчисти.

 

В 41-ата минута хърватите откриха резултата чрез новата си суперзвезда Анте Ребич, който е следен от Тотнъм. Той получи топката от Ливая, тя се отби от защитника на Манчестър Юнайтед Гийермо Варела и му се спря чудесно за нанасяне на решителен удар.

 

През второто полувреме уругвайците получиха няколко чудесни възможности за изравнителен гол, включително удар спасяване с една ръка на вратаря Оливер Зеленика на Диего Ролан и задна ножица на Джорджано де Араскета. Резервата Диего Ласкалт пък улучи страничната греда с тупалка по диагонала.

 

Узбекистан отнесе Нова Зеландия с 3:0 в другата среща от тази група. Плеймейкърът на узбеките Абосбек Мосхалиев вкара един гол и подаде за още един. Другите два гола бяха дело на Максим Крокъмб и на Диорджон Тупаров.