Уейн Рууни: Чувствам се свеж и съм готов за битка

снимка: БТА

Звездата на Манчестър Юнайтед Уейн Рууни каза, че се чувства по-свеж от всякога в навечерието на реванша с Реал Мадрид от 1/8-финалите в Шампионската лига и е готов за битката с изпанците.

 

„Червените дяволи" излизат утре вечер срещу „кралския клуб", след като двата тима направиха 1:1 на „Бернабеу" в първия мач.

 

27-годишният нападател вкара един от головете за Юнайтед при победата с 4:0 над Норич през уикенда и подаде за две попадения, а с този успех тимът увеличи на 15 точки преднината си на върха във Висшата лига преди днешния двубой на преследвача Ман Сити като гост на Астън Вила.

 

„Не съм играл толкова мачове, колкото би трябвало на този етап от сезона. Чувствам се по-свеж от всякога и съм готов за битките до края на сезона," каза Рууни пред репортерите след мача.

 

„Искам само да съм здрав и да взема участие в колкото се може повече срещи, за да допринеса за успеха на тима," добави нападателят.

 

„С ротациите на мениджъра, ще има и други играчи, които се чувстват свежи."

 

„Знаем, че двубоят с Реал Мадрид е ключов, но и този с Норич беше от огромна важност. Не мислехме за вторник, но сега мачът свърши, взехме 3 точки и можем да се фокусираме върху Мадрид," обясни Рууни.

 

Нападателят на „червените дяволи" е уверен, че тимът има потенциал да спечели много отличия този сезон, както и през следващите няколко години.

 

„Това е брилянтен състав, фантастичен микс от опитни футболисти и млади играчи, които са много способни и жадуват да печелят."

 

„Да постигнем успехи този сезон е наистина важно, защото това ще бъде страхотна основа за слава през следващите няколко години."

 

„В мига, когато младите играчи опитат вкуса на трофеите с клуба, те ще разберат колко е сладко. Ще искат да го правят пак и пак," завърши Уейн Рууни.

 

Реваншът между отборите на Манчестър Юнайтед и Реал Мадрид е утре от 21:45 българско време на „Олд Трафорд".