ВИДЕО: 3D разходка из новия стадион на Ботев

снимка: botevplovdiv.bg

Днес, 19 февруари, бе отворена офертата от страна нa Ботев за концесия на стадион "Христо Ботев". Както се очакваше, документи за концесията бяха закупени само от страна на клуба.

 

Общинската комисия, председателствана от Димитър Кацарски, отвори офертата на футболния клуб, в присъствието на изпълнителния директор на Ботев Ангел Палийски и главния архитект на проекта за новия стадион - арх. Георги Савов.

 

На 20 февруари, на 12-ия етаж на бившия Партиен дом от 11 часа, предстои изслушване на хората от клуба за защита на офертата.

 

Ботев е заявил инвестиционни намерения в размер над 20 млн лева, като предвидения срок за усвояване на тази инвестиция е края на 2014-а година.

 

Целта на инвестицията е да бъде обновен съществуващия стадион до съоръжение за 18 120 човека, с прилежащ паркинг и административни помещения, отговарящи на Категория III на УЕФА, съобщава официалният сайт на "канарчетата".

 

Пловдивският спортен сайт PlovdviDerby.com получи специална възможност да разходи феновете на Ботев (Пд), а и всички останали любопитни фенове, из новия стадион на „канарчетата".

 

Това стана възможно чрез 3D симулация, която бе представена пред изданието от Изпълнителният директор на канарчетата Ангел Палийски и архитекта на проекта г-н Савов.