Спортното училище в Пловдив става държавно?

Община Пловдив подновява процедурата Спортното училище "Васил Левски" в града да стане държавно, за което е разговаряно с министъра на спорта Свилен Нейков. Това съобщи заместник-кметът по спорта Георги Титюков.

 

Сериозните проблеми на спортното училище, дало десетки световноизвестни имена в спорта, започнаха през лятото, когато заради неплатени сметки спряха водата и тока на спортните зали. Титюков уточни, че е постигната договореност с ВиК дългът към компанията, който е в размер на 140 000 лева с лихвите, да се изплати разсрочено от общината за 2 години.

 

Така, според заместник-кметът държавата, в лицето на Министерството на физическото възпитание и спорта може да поемат спортното училище "на чисто".

 

По думите му от следващата година държавните спортни училища в страната ще получават допълнително по 800 лева на година за ученик, което според Титюков гарантира издръжката им.

 

"Това е най-добрият вариант за съхраняване на пловдивското спортно училище, което е уникално за страната", коментира заместник-кметът. Според него няма друго спортно училище у нас, чиято тренировъчна база за всички видове спорт, да е на две минути от училището, в това число и гребен канал, и общежитие.