Мъри Стоилов: Има отстъпление в организацията на играта

снимка: botevplovdiv.bg

Наставникът на Ботев Пловдив Станимир Стоилов коментира представянето на отбора в двубоя с Дукла.

 

Пред официалния сайт на "жълто-черните" Стоилов подчерта, че футболистите му се стараят да подобряват представянето си, но въпреки това вижда отстъпление в организацията на играта.

 

Днес Ботев постигна първа победа на кипърска земя, след като надделя над Дукла (Прага) с 2:0. Двете попадения отбелязаха Борис Глачев и Хабиб Бамого в заключителните минути на срещата.

 

„Като цяло задържаме нивото, което показахме в предишната среща. През първото полувреме имаше добра организация в нашата игра, имахме добри положения за гол, които не успяхме да реализираме.

 

През втората част играта се разпокъса, но пък точно тогава отбелязахме два красиви гола”, заяви Станимир Стоилов минути след края на срещата.

 

„Според мен има известно отстъпление от това, което видяхме като организация и дисциплина в играта. Хубавото е, че футболистите продължават да се стараят и показват желание за игра, така че във всеки мач имаме нещо положително”, добави още наставникът на „канарчетата”.

 

Въпреки създадените ситуации пред противниковата врата и двата отбелязани гола, Стоилов продължава да има претенции към играта в офанзивен план.

 

„Чака ни още много работа в това отношение. Вкарахме два гола, но има доста неща, които трябва да изчистваме, за да изглежда Ботев по начина, по който искам”, заключи Мъри.