Макар и ден по-късно: Реал Мадрид не сбърка срещу Райо (видео)

снимка: Guliver/Getty Images

Шампионът на Испания Реал Мадрид записа втори успех в Примера Дивисион от началото на този сезон, след като тази вечер воденият от Жозе Моуриньо състав се наложи с 2:0 при визитата на Райо Вайекано в 5-ия кръг. По програма двубоят трябваше да се изиграе снощи, но "електрически" саботаж на стадиона наложи неговото отлагане за тази вечер.

 

Карим Бензема и Кристиано Роналдо от дузпа отбелязаха за победителите, като Райо завърши срещата и с човек по-малко. Причина за това е червеният картон, който Касадо получи в последните минути.


Така "кралския клуб" записа едва втората си победа от началото на сезона, с което шампионите увеличиха актива си на 7 точки. "Лос бланкос" се изкачиха до 7-а позиция във временното класиране, но все още изоставайки на цели 8 пункта зад лидера Барселона.


Авторът на един гол срещу Манчестър Сити Карим Бензема се завърна в титулярния състав на гостите, докато място на пейката зае Гонсало Игуаин. Сред титулярите на Жозе Моуриньо попадна и Лука Модрич, който зае мястото на Месут Йозил. Анхел Ди Мария и Кристиано Роналдо допълниха тризъбеца в атака, а Микаел Есиен отново започна като титуляр, заемайки място до Шаби Алонсо. Марсело, Серхио Рамос, Пепе и Арбелоа действаха пред капитана Икер Касияс.


Още от самото начало гостите натиснаха, търсейки задължителни три точки. В 4' Рубен спаси впечатляващо изстрел с глава на Пепе. В 13' обаче стражът на Райо бе безпомощен, а тризъбецът на Реал проектира атака по учебник. Роналдо пусна на Ди Мария, който от своя страна намери Бензема на далечната греда. Французинът нямаше как да сбърка, бележейки във втори пореден мач за 0:1. В 16' Бензема можеше да вкара отново, но Амат се намеси решително.

 

"Белите" продължиха да търсят втори гол, като бяха близо до отбелязването му. В 19' чудесен изстрел на Ди Мария мина съвсем близо до гредата. В 22' Рубен не позволи на Роналдо да удвои, а само две минути по-късно отново той се намеси след удар на Модрич. В тези минути изглеждаше така, сякаш Реал Мадрид няма как да не отбележи второ попадение, но вратарят на Райо показа класа


С течение на времето домакините също показаха своите зъби, а в 32' Райо като по чудо не изравни. Делибашич стреля с глава след изпълнение на ъглов удар, но капитанът на Реал Икер Касияс с фамозен рефлекс отрази. Това обаче се оказа двоен шанс за домакините, като Лабака стреля с добавка, но Шаби Алонсо изчисти с гърди от самата голлиния. В 36' отново Касияс спаси "белите", играещи със зелени екипи тази вечер, отразявайки удар с глава на Жорди Амат.


Двата мадридски тима стартираха без промени второто полувреме, като шампионите успяха да затвърдят крайния си успех. Райо обаче не се даде никак лесно, като домакините се бориха здраво за нещо повече в срещата. В 52' Алваро Арбелоа допусна безумна грешка, опитвайки се да върне една топка към Касияс. Испанският национал прати кълбото право в краката на Делибашич, който обаче не успя да се възползва от подаръка. В 54' Роналдо пробва късмета си чрез силен удар с десния крак, но над гредата.

 

В 58' Реал Мадрид отбеляза и втори гол във вратата на Райо, който обаче бе противоречиво отменен от рефера. Карим Бензема прати топката зад Рубен, но попадението не бе зачетено, тъй като преди това бе отсъден пряк-свободен удар в полза на гостите.

 

В 64' Жозе Моуриньо извърши и първата си смяна, като Лука Модрич отстъпи мястото си на Месут Йозил.


В 62' Хосе Карлос за малко не реализира с фантастичен опит, но в 70' Райо понесе и втори удар. Кристиано опита да комбинира със свой съотборник в наказателното поле на домакините, а топката срещна ръката на Амат. Съмнения за това нямаше, а зад кълбото застана Роналдо. Португалецът изпълни хладнокръвно и покачи на 0:2, приближавайки "кралския клуб" до така важните три точки. Малко след това Роналдо сътвори фрапантен и нетипичен за него пропуск, пропускайки да отбележи на празна врата.

 

До края на мача гостите не изпуснаха юздите, спокойно отмъквайки успеха. Домакините от Райо пък завършиха двубоя и с десет души, след като Касадо получи втори жълт картон в добавеното време.