Игор Денисов възропта срещу заплатата на Хълк

снимка: БТА

Руският всекидневник "Съветски спорт" пише в електронното си издание, че капитанът на сборния отбор на Русия по футбол Игор Денисов е поискал от ръководството на Зенит годишна заплата от 5 милиона евро.

 

Вчера Зенит съобщи в своя сайт, че Игор Денисов е изваден от мъжкия отбор на Зенит и е преведен за неопределен срок в младежкия отбора на клуба. Причина за това е фактът, че полузащитникът Денисов в ултимативна форма отказа да излезе на терена в събота в мача от руското първенство с Крила на съветите /2:2/, искайки преразглеждане на личния договор.

 

В съобщението на клуба се казва, че "Денисов се държи непрофесионално, дискредитира се като играч на клуба и нанася сериозна вреда на своята репутация".

 

"В Зенит дойдоха добри играчи, които могат да ни помогнат, каза Денисов днес в интервю за друг руски спортен вестник. Но нима те са толкова силни, че да получават три пъти повече от лидерите на отбора.

 

Бих разбрал, ако бяха дошли Меси и Иниеста - те нямат цена и заслужават всякакви заплати. Но сега дисбалансът е налице и аз дадох на ръководството да разбере, като поставиха въпроса за увеличаване на заплатата ми".

 

Според "Съветски спорт" сегашната заплата на Игор Денисов в Зенит е около три милиона евро на година, което е повече, отколкото получава новакът в отбра Аксел Витсел и по-малко, отколкото получава другият нов играч на Зенит - бразилският нападател Хълк.

 

Според "Съветски спорт" новопривлеченият бразилски нападател Хълк ще получава от "Зенит" 4 милиона евро годишно. Според друг източник обаче, Хълк ще получава от Зенит около 6,5 милиона евро годишно.