Рой Ходжсън "неохотно" приема решението на Джон Тери

снимка: Guliver/Getty Images

Селекционерът на „трите лъва" Рой Ходжсън прие с разочарование решението на Джон Тери да се откаже от националния отбор на своята страна заради расисткия скандал с Антон Фърдинанд.

 

Капитанът на Челси реши да се откаже от националната фланелка, след като изигра 78 мача за представителния тим на Англия. Неговото отказване от „трите лъва" идва преди решението на ФА относно расисткия скандал между него и Антон Фърдинанд. Съдът отхвърли обвиненията срещу Тери, но от ФА продължават да разследват случая.


Ходжсън пожела успех на защитника в клубния му тим Челси и призна, че играчът лично му е съобщил за решението си преди да го направи публично.

 

"Искам да благодаря на Джон Тери за отдадеността му към Англия, откакто аз съм начело на отбора. Разбира се, че съм разочарован да загубя играч от неговия калибър, който има толкова много опит на международно ниво", гласи изявлението на бившия мениджър на У.Б.А и Ливърпул.

 

"Имах много добри взаимоотношение с Джон през времето, в което водя отбора, и с неохота приемам неговото решение. Искам също така да споделя, че той имаше доблестта да ми се обади лично преди да оповести официално отказа си от националния отбор.

 

"Искам да пожелая на Джон добро бъдеще с клубния му тим Челси", споделя още Ходжсън в своето обръщение.

 

Английската ФА също излезе с официално изявление по повод отказа на Тери, който два пъти бе избиран за капитан - и двата пъти му бе отнета лентата след скандални случки.

 

"След като реши да се откаже от английския национален отбор, ФА иска да благодари на Джон Тери за показаното с екипа на Англия през последното десетилетие.

 

"Във всичките си 78 появявания на терена Джон беше напълно отдаден на този отбор", се казва още в обръщението на ФА.