Mirror: Бербатов и Суарес щяха да са фантастичен тандем

галерия:

снимка: fulhamfc.com

Димитър Бербатов отново е топ тема навсякъде - сред феновете, медиите, треньорите на противникови отбори. Българският нападател беше отритнат от Сър Алекс Фъргюсън, а медиите в Англия го заклеймиха като трансферна издънка за Манчестър Юнайтед.

 

Българският голмайстор обаче възкръсна, и то само след 225 минути с екипа на лондонския Фулъм. Той се появи в игра срещу Уест Хям през второто полувреме (при загубата с 0:3), а в първите си два мача като титуляр той донесе два гола, една асистенция и веднага се превърна в диригента на "котиджърс".

 

А резултатът от играта на Бербатов е налице - Фулъм изглежда като отбор, способен да изненада всички, дори далеч от дома си, а играчи като Родайега, младата надежда Качаниклич и дори доказано име като Деймиън Дъф изглеждат с класа по-добри, когато на терена е българският магьосник.

 

Медиите в Англия пък веднага смениха плочата - започна безкрайна възхвала на качествата на Бербатов. Според пресата на Острова Сър Алекс е допуснал огромна грешка, позволявайки на българина да си тръгне. Дори се говори как Ливърпул е пропуснал уникална възможност да реши проблемите си в атака, стига мърсисайдци да бяха взели Димитър Бербатов.

 

Именно това е заложено като тема в колонката на Марк Лоуренсън в Mirror. Според него Берба е щял да пасне идеално на Ливърпул, който страда от огнева мощ, разчитайки единствено на Луис Суарес в предни позиции, докато другият нападател Борини действа по-често по крилото, отколкото в центъра на нападението.

 

 

Ето и какви мисли споделя Лоуренсън за Димитър Бербатов и проблемите в атака на мърсисайдци:

 

Ливърпул може и да загуби снощи, но ако някой беше стъпил на „Анфийлд" минута след изгонването на Джонджо Шелви, нямаше да знае, че на терена играят 10 на 11. Домакините бяха по-добри, само те имаха положения до този момент, а Стивън Джерард беше невероятен.


На отбора ще му бъде много трудно, поне до януари, защото нямат типичен нападател, който да бележи положенията, които се създават. Но дори тогава няма да е сигурно, че този проблем ще изчезне. А ако Луис Суарес се контузи, нещата ще станат още по-зле.

 


Ливърпул изпусна златен шанс да реши този проблем, като привлече играча на Манчестър Юнайтед Димитър Бербатов. Американските собственици обаче не гледаха към него, защото е на 31 години и е твърде стар за тях. Поради същата причина не беше привлечен Клинт Демпси.


Но може да видите какво страхотно влияние има Бербатов в отбора на Фулъм. Изведнъж всички разбираме, че той все още има много неща, които може да предложи на футбола. Той щеше да формира фантастичен тандем със Суарес.

 


Друг вариант беше Демба Ба, който обаче може да бъде привлечен още през януари. Алан Пардю оповести публично, че звездата на Нюкасъл може да напусне отбора през следващия трансферен прозорец, тъй като клаузата му за разтрогване от 7,5 милиона паунда все още е активна.