Фенове на Юнайтед скандират "убийци" на "Анфийлд" преди дербито (ВИДЕО)

снимка: БТА

Дербито между най-великите английски отбори Ливърпул и Манчестър Юнайтед в неделя беше първото след излизането на „независимия репорт" на „Анфийлд", в който стана ясна истината за ужасната трагедия на „Хилзбъро" през 1989-та година.

 

Именно поради тази причина двубоят между мърсисайдци и „червените дяволи" беше предшестван от сериозен емоционален заряд и привържениците на двата тима бяха подготвили хореография като почит към 96-мата загинали.

 

Големите британски медии следяха отблизо поведението на феновете на „Анфийлд" преди, по време и след края на дербито, като общата картина показваше изумителен апотеоз на толерантност, съпричастност, уважение и почит между най-големите врагове в английския футбол.

 

Sky Sports обаче улови неприятен момент отпреди първия съдийски сигнал - камерите на телевизията са заснели част от феновете на Манчестър Юнайтед, които отправят унизителни и недопустими скандирания към домакините, докато „Анфийлд" е още почти напълно празен.

 

На видеото се чуват виковете „убийци, убийци", които веднага водят до асоциация с трагедията на „Хейзъл" през 1985-та, но в същото време подобни подмятания нямат никакво място в такъв момент, коментират на Острова.

 

Обидните думи на феновете първо бяха „Никога не сте виновни, винаги сте жертви", за да завършат с „убийци, убийци", което втрещи всички здравомислещи и цивилизовани привърженици на футбола в Англия.

 

По време на мача пък част от феновете на Юнайтед скандираха към съперниците си „Къде е известната ви песен за Мюнхен?", което идва като реакция на случая от януари 2011-та година, когато пък част от агитката на Ливърпул викаше „Мюнхен, Мюнхен" в мача на „Олд Трафорд".