Официално: Райо Вайекано срещу Реал Мадрид днес от 20:45 часа

снимка: БТА

Последният двубой от 5-ия кръг на Примера дивисион между Райо Вайекано и Реал Мадрид трябваше да се изиграе късно снощи на стадион „Вайекас", но се оказа, че някой е прерязал захранващ осветлението кабел, а домакините не успяха да отстранят повредата на време.

 

По този начин се наложи отлагане на срещата между испанския шампион и отбора от предградията на Мадрид, като се очакваше те да играят днес около 10:00 българско време.

 

От официалния сайт на Реал Мадрид обаче съобщиха, че локалното дерби ще е с начален час 20:45 часа българско време, като испанската футболна федерация е съгласна с предложението на двата отбора.

 

Най-вероятно няма да последват промени в програмата за следващия кръг, тъй като и двата отбора играят в неделя, а „кралския" клуб няма среща от Шампионската лига през седмицата.

 

В момента Реал Мадрид се намира на незавидната 16-а позиция в класирането с едва 4 точки от 4 изиграни кръга, като евентуална победа довечера може да изкачи отбора от столицата на Испания до 7-ото място. В момента то принадлежи именно на днешния съперник на „белия балет" - Райо Вайекано.

 

В следващия кръг Реал посреща Депортиво Ла Коруния на „Сантяго Бернабеу", докато Райо гостува на друг новак - Валядолид. Мачовете са на 30-и септември.