Загуба на Ривър предизвика безредици в Буенос Айрес (ВИДЕО)

снимка: БТА

Ривър Плейт допусна трета загуба за сезона след домакинско поражение с 0:1 от Расинг Клуб в среща от 8-ия кръг на аржентинското първенство.

 

Ривър доминираше през целия мач, но пропуски на бившия френски национал Давид Трезеге лишиха тима от точки в мача, информира БТА.

 

След тази загуба Ривър Плейт е едва на 14-о място и страховете на феновете на отбора от повторно изпадане от елита стават все по-големи. Загубата предизвика сериозни протести от страна на запалянковците на стадион Монументал в Буенос Айрес.

 

Феновете поискаха оставките на старши треньора Матиас Алмейда и президента Даниел Пасарела. Веднага след мача привържениците на Ривър превърнаха пространството около стадиона в бойно поле. Хулигани започнаха да чупят прозорци, автомобили и витрини на магазини.

 

Другият аржентински гранд Бока Хуниорс също допусна загуба в кръга след 0:2 при гостуването на Ланус. Загубата свали Бока от върха на класирането и позволи на Нюуелс олд бойс да оглави таблицата след победата с 2:1 като гост на Колон.