Марсилия продължава с победния си ход в Лига 1

снимка: БТА

Олимпик Марсилия продължава перфектния си ход във френското първенство, след като се наложи с 1:0 на собствен терен над Евиан Тонон Гаяр.

 

Това бе шеста победа в 6 мача за марсилци, които са начело в класирането с пълен актив от 18 точки. На 2-ото място е Лион с 14, след като в късната среща от кръга завърши 1:1 при гостуването си на Лил.

 

Гостите от Савоя опитаха да се противопоставят на отбора на Марсилия, но бяха прекалено слаби в атака, за да създадат реална заплаха за вратата на Стив Манданда. За отбора от Средиземноморието това е най-добър старт в Лигата от 50 години насам, а освен това Олимпик е близо и до изравняване на рекорда на Лион от сезон 1936/1937 с постигнатите осем поредни победи на старта.

 

През сезон 1960/61, когато Марсилия отново тръгва с шест поредни победи, те се оказват недостатъчни за нещо голямо, тъй като в края на сезона с шампионската титла триумфира Монако, припомня БТА.

 

Единственото попадение за Марсилия вкара Морган Амалфитано в 33-ата минута, който се разписа при първата възможност за домакините в мача. Той използва центриране на Матийо Валбуена от фаул, остана непокрит и се разписа в мрежата на гостите, които са на 17-о място в класирането. Вратарят Манданда спаси победата девет минути преди края на мача, когато извади опасен удар на Джонатан Менса с глава.

 

В друг мач от кръга Бордо и Аячо поделиха по една точка след крайното 2:2, което е четвърто поредно равенство за отбора на Бордо. Гостите от Корсика стигнаха до 2:2 в добавеното време чрез Шахир Белгуани.

 

Отборът на Лил, който изпитва трудности от началото на първенството, излезе напред срещу Лион още в 7-ата минута. Нолан Ру, голмайстор на тима миналата година, сега се разписа за първи път през този сезон. Лисандро Лопес обаче изравни за Лион 10 минути преди края на мача и остави тима си като един от петте без поражение от началото на първенството.

 

Точката за Лион беше най-малкото, с което можеха да си тръгнат, след като от 60-ата минута до края тотално владееха инициативата.