Стойчо Младенов: Ако кажа някои неща, мога да бъда уволнен

снимка: Булфото

Старши треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов отново беше пределно откровен пред журналистите след контролата на неговия отбор с Локомотив (Пловдив), завършила 1:2 на стадион Българска армия.

 

Младенов отговори на нападките, че единствената му цел е да вземе неустойка и затова не подава оставка въпреки проблемите.

 

Той допълни, че вече е направил извлечения от банковите си сметки, за да докаже, че няма движение по тях в последно време.

 

"Вие сте грамотни хора, знаете какви са новите разпоредби на УЕФА. Там се казва, че и за една неполучена заплата може да се разтрогне договора. Тогава със сигурност ще си получа неустойката. Ако го исках, досега да съм го направил. Но приятелите в трудните моменти се познават и аз няма да напусна ЦСКА.

 

По въпроса с комисионните аз пуснах изявление и бях решил да не говоря повече, но ще го направя сега. Истината е, че по няколко причини аз няма как да се защитя сега. Защото ако кажа някои неща, мога да бъда уволнен. Но наистина съм разочарован от някои журналисти, които вече прекаляват. И сега се кръстя тук, нека Господ да им прости.

 

Да, имам банкови сметки - и у нас, и в чужбина. Поискал съм и съм получил извлечения от тези сметки до 27-и август за движение на парични потоци по тях. И ще ги представя на собствениците, ако се наложи, а също така и ако дойдат нови собственици след октомври. Ако някой ми преведе някакви пари на тях, ще му бъда много благодарен, защото аз имам действително нужда от пари. И ако аз получа там пари, ще ви почерпя", категоричен беше специалистът.

 

Той беше попитан дали има информация за състоянието на стадиона, дали се върши ремонт. Младенов обаче заяви, че това не е по неговата част, а той единствено се стреми да подготви отбора да играе все по-добре. Ако обаче собстевниците на клуба решат, че трябва да го натоварят и с тези задачи, за него няма проблем да ги върши.

 

"Искам да кажа и моля ви, публикувайте го във вашите медии: няма да гоним никого от отбора. Ще се борим до дупка за нашите цели. ЦСКА се бори единствено за 1-ото място, разликата в точките не е толкова голяма.

 

Сега е важно да имаме спокойствие след проблемите, които ни съпътстваха от началото на първенството. И оттук нататък да се стремим към положителни резултати. Към това трябва да се концентрираме", завърши опитният специалист.