Общинският съвет в Перник отложи приемането на мажоритарния дял на Миньор

снимка: SPORTA.BG

Общинският съвет в Перник отложи приемането на решение по предложението на общинския съветник от ЛИДЕР Божидар Живков, който е и управител на "Минна компания" ЕООД, на община Перник да бъдат дарени акции, представляващи 77,67 процента от капитала на ПФК Миньор АД, съобщи БТА.

 

По официален отчет, представен на общинските съветници от ПФК Миньор, към 30 юни клубът има активи на стойност 1 064 000 лева, натрупаните пасиви са 2 064 000 лева.

 

Най-голяма е сумата на дългосрочните заеми, възлизаща на 1 605 000 лева. "Жълто-черните" имат търговски задължения за 423 000 лева, данъчните им борчове възлизат на 282 000 лева, на осигурителни предприятия не са платени 224 000 лева.

 

Към персонала остават неиздължени 138 000 лева, други текущи пасиви възлизат на 34 000 лева, сочи отчетът на "Минна компания".

 

В писмо до председателя на общинския съвет "Минна компания" настоява община Перник да стане мажоритарен собственик на Миньор, като се надява на по-нататъшно редуциране на задължението на футболния клуб и постигане на взаимно приемливо решение, с което дейността на Миньор да не бъде затруднена.

 

По предложение на комисията към общинския съвет "Децата, младежта, спорта и туризма", обстоятелствата около дълговете на Миньор ще бъдат изяснени допълнително, след което се очаква разговорите да бъдат финализирани.