Наказанието на Конте бе потвърдено на втора инстанция, Юве остава без треньор

снимка: БТА

Наставникът на Ювентус Антонио Конте остава наказан за 10 месеца, след като днес стана ясно, че обжалването на наказанието му е не е уважено.

 

Тактикът бе наказан за целия предстоящ сезон, тъй като Италианската футболна федерация го призна за виновен в това, че е знаел за манипулирането на резултатите от две срещи, докато е бил начело на Сиена.

 

Конте бе категоричен в своята невинност и в понеделник обжалва наказанието с цел то да бъде отменено или поне намалено.

 

Gazzetta dello Sport обаче информира, че опитът на специалиста да промени решението на управляващите футбола органи е неуспешен и то остава в сила.

 

Така „Старата госпожа" по всичко изглежда, че Ювентус ще трябва да се лиши от своя наставник през следващата кампания, която започва този уикенд.

 

Бивщият футболист на гранда от Торино няма право да води мачове, както и да влиза в съблекалнята на почивката между двете полувремена.

 

Функциите му в това време се изземват от асистента му Масимо Карера, а през седмицата старши треньорът ще може да подготвя своите футболисти.

 

Все пак не всичко изглежда напълно изгубено за Конте. Той има право да обжалва решението пред трета инстанция. Очаква се бившият треньор на Аталанта и Бари да изложи своите искания пред апелативния съд на Италианския олимпийски комитет.