"Гражданите" започнаха защитата на титлата с инфарктна победа

снимка: БТА

Шампионът на Англия Манчестър Сити започна новата кампания в Премиърлийг така, както завърши миналия сезон - с инфарктна победа.

 

В последния мач от миналия сезон Серхио Агуеро донесе титлата на "гражданите", след като отбеляза в добавеното време срещу К.П.Р за победата с 3:2. Днес пък в герой се превърна Самир Насри.

 

В първи кръг от надпреварата шампионите победиха новака Саутхямптън с 3:2, въпреки че в 68-ата минута изоставаха с 1:2. Първо Тевес даде аванс на своя тим в края на първото полувреме, но до средата на второто "светците" реализираха пълен обрат след голове на резервите Ламберт и Дейвис.

 

Джеко обаче върна бързо равенството, а герой определено беше Самир Насри, който ознаменува добрата си игра, отбелязвайки победното попадение в 80-ата минута.

 

Така, Сити започна кампанията си с победа, въпреки че не убеди особено с играта, която показа. В Саутхямптън пък може спокойно да чакат следващите мачове, тъй като отборът даде силна заявка, че няма да си тръгне от Премиърлийг година след завръщането си.

 

Двубоят очудващо започна с превъзходство на Саутхямптън, като футболистите на гостите по никакъв начин не се притесняваха от звездната селекция на шампионите. "Светците" атакуваха основно по крилата, но атаките им завършваха без особени опасности за Джо Харт, тъй като финалното подаване не се получаваше.

 

В 9-ата минута пък Агуеро беше грубо фаулиран от играч на Саутхямптън, като се оказа, че е получил тежка травма в коляното и не можеше да продължи срещата. Той напусна терена на носилка, Един Джеко взе неговото място.

 

Сити обаче наложи своя стил на игра с много разигравания след 10-ата минута и в 16-ата това даде резултат - Силва пусна перфектен извеждащ пас към Тевес, който обаче беше съборен в наказателното поле. Съдията отсъди дузпа, а зад топката застана испанският плеймейкър. Той обаче изпълни изключително несериозно, като стреля леко в средата и вратарят спаси - резултатът остана непроменен.

 

Това се отрази върху представянето на "гражданите", а до 40-ата минута единственото по-опасно пред вратата на Дейвис бяха слаби удари на Джеко и Тевес. Това обаче се промени точно в 40-ата минута, когато Насри даде прилянтен прехвърлящ пас към Тевес, който остана очи в очи с вратаря и го преодоля безпроблемно - 1:0 за шампионите, въпреки че останаха съмнения за засада.

 

До края на полувремето пък не се случи нищо по-интересно и двата отбора се оттеглиха на почивка при минимално предимство за домакините, въпреки че Саутхямптън не отстъпваше на своя съперник.

 

В 49-ата минута брилянтен пробив на Насри, който навърза четирима защитници на гостите, завърши с пас към Един Джеко, който обаче стреля изключително слабо и дори не оцели вратата. В 55-ата пък Тевес направи феноменален пробив, стреля, но вратарят изби. Топката попадна в Насри, който я чукна към Силва, но испанецът се отчете с пореден фрапантен пропуск и стреля от 8 метра в гредата.

 

След бурното начало обаче студен душ обля всички на "Етихад". Защитата на домакините буквално заспа, а многоходова атака завърши с подаване към току-що влезналия Ламберт, който с прецизен удар изравни резултата - 1:1.

 

В 68-ата пък защитата на Манчестър Сити отново беше матирана, след като на няколко пъти топката не беше изчистена, тя попадна в Стивън Дейвис (влезнал две минути по-рано) и стрелял силно между краката на Лескът, а топката влезе в далечния на Джо Харт ъгъл - 1:2 за новака срещу шампиона.

 

"Гражданите" реагираха като ожилени и в 72-ата минута Компани стреля с глава след изпълнение на корнер. Топката срещна крака на Туре и отскочи към далечната греда, а там беше Един Джеко, който най-накрая успя да насочи топката във вратата - 2:2 и поредна драма на "Етихад".

 

Марио Балотели, който беше влезнал малко преди изравняването, пък получи страхотен пас от Насри, но останал на метър от вратата не успя да уцели вратата, а резултатът остана непроменен.

 

В крайна сметка обаче всичко си дойде на мястото, след като Клиши проби чудесно по лявото крило и центрира в наказателното поле. Дани Фокс изчисти неубедително, като топката попадна на крака на Насри и той със силен удар прати в екстаз всички по трибунире, отбелязвайки победния гол - 3:2 за Манчестър Сити.

 

До края на срещата "светците" не успяха да застрашат сериозно вратата на Харт, а шампионите умело задържаха аванса си от един гол.