Ботев разпиля втория в Албания преди старта на А група

снимка: Булфото

Ботев Пловдив победи с категоричното 3:0 албанския Теута в последната си контрола преди старта на сезона.

 

Двубоят се игра на стадион „Христо Ботев" в града под тепетата пред около 7000 души и бе официално представяне на тима пред феновете.

 

Пловдивчани доминираха по време на цялата среща срещу втория в Албания, а всички попадения паднаха още през второто полувреме. През втората част домакините пропуснаха и дузпа.

 

Ботев започна срещата с гол от съблекалнята. Вандер Виера намери Тодор Неделев с хубав пас, който прониза стража на албанския състав още в 6-та минута.

 

„Канарчетата" се настаниха трайно в полето на гостите и това доведе до второ попадение. В 27-та минута двойно подаване между Иван Цветков и Неделев завърши с остро центриране на автора на първото попадение, което капитана на Теута Хета засече в собственото си поле.

 

Само шест минути по-късно последва трети гол за пловдивчани. Този път в прегръдките на своите съотборници попадна Иван Цветков, който отбележи след много добро центриране на Енрике.

 

До края на полувремето Ботев бе абсолютен господар на терена и минута преди неговия край удари греда след удар на Костадин Дяков.

 

Втората част отново започна с осезаем натиск на Ботев и в 48-та минута „жълто-черните" получиха правото да изпълнят дузпа след игра с ръка на Марху в собственото си наказателно поле. Зад топката застана Станислав Костов, но ударът му бе отразен от стража на гостите.

 

До края на срещата пловдивчани доминираха и почти не позволиха на албанския състав да застраши вратата на пазилия през вторто полувреме Христо Иванов.

 

В 84-та минута пловдивчани треснаха още една греда, а срещата ще се запомни и с това, че двама фена на домакините нахлуха на терена десетина минути преди края на срещата и бутнаха вратаря на вратаря на Теута.

 

Състав на Ботев:

 

Шеткукс, Станчев, Караславов, Грънчаров, Артур Енрике, Иршак, Огнянов, Дяков, Неделев, Цветков, Виейра (Иванов, Христов, Марин, Атанасов, Паласуелос, Костов, Димитров, Чобанов, Терзиев)