Решиха бъдещето на ЦСКА – “Титан“ остава в клуба

снимка: Булфото

Новините в ЦСКА не спират да "валят", след като първо се заговори за смяна на собственика, после за структура на управление стил "Барселона", а последната информация беше, че "червените" няма да могат да картотекират новите си попълнения за началото на сезона.

 

Късно снощи се проведе среща между депутата от ГЕРБ Емил Димитров и единия от собствениците на най-титулувания български отбор - Димитър Борисов.

 

След нея стана ясно, че в управата на отбора ще влезнат 7-8 фирми, които ще трябва да поемат издръжката на отбора, която възлиза на повече от 5 милиона евро. В следващите дни ще стане ясно кои ще бъдат въпросните фирми в управата на отбора.

 

Досегашният мажоритарен собственик "Титан" ще запази най-голям процент от акциите на отбора, но решенията ще се взимат от всички и досегашните собственици няма да могат да взимат еднолични решения.

 

Ще има и нова структура в клуба, а за президент на отбора се спряга името на най-великия български футболист Христо Стоичков, който е начело на Литекс в момента и не дава индикации дали напуска ловчанлии.

 

Той обаче също няма да има пълна власт, тъй като ще бъде формиран надзорен съвет, който реално ще взима решения след съгласуване със Стоичков и обратното.

 

Очаква се в близките дни да неясностите около новата структура в ЦСКА да бъдат оповестени и да станат ясни имената на новите лица на "Българска армия".