Седем фенове на Левски са задържани след снощните сблъсъци в София

снимка: Булфото

Седем привърженици на Левски са задържани след снощните сблъсъци в София с феновете на босненския ФК Сараево, съобщи зам.-директорът на СДВР - комисар Иво Спиридонов, цитиран от агенция "Фокус".

 

Иначе Столичната полиция не е имала проблеми със сигурността в София през изминалата нощ, свързани с инцидента на летището в Бургас.

 

"Имахме основен проблем с феновете на Сараево, които днес ще присъстват на футболната среща между Сараево и Левски. Имаме двама пострадали служители при снощните сблъсъци, които бяха инспирирани от фенове на Левски. Седем човека - фенове на Левски - имаме задържани в Четвърто районно управление и днес ще продължи работата с тях", посочи още комисар Спиридонов.

 

"Обезпечили сме хотели, в които има значителен брой израелски туристи, както и един израелски отбор, който се намира в София, за провеждане на спортно мероприятие", добави Спиридонов.

 

Босненските футболни агитки са известни със склонността си към изблици на насилие. Това в особена степен се отнася за феновете на Сараево, които са едни от най-многобройните в цяла бивша Югославия. Най-известната им фракция носи красноречивото име "Орди на злото".

 

Още преди две седмици, когато стана ясна датата за двубоя между Сараево и Левски, от "Орди на злото" заявиха, че идват в българската столица и ще "срутят София".

 

Левски посреща Сараево в първи мач от 2-ия квалификационен кръг за влизане в групите на Лига Европа днес от 20:00 часа на своя стадион "Георги Аспарухов".

 

Видео от инцидента може да видите ТУК>>