32 години по-късно: Иван Вуцов се завърна в Левски

снимка: Булфото

Една от големите фигури в българския футбол Иван Вуцов се завърна в Левски. Новината бе съобщена лично от изпълнителния директор Иво Тонев, който разкри пред "Дарик Радио" за назначението на Сивия кардинал. Вуцов ще бъде консултант към Управителния съвет на клуба.

 

Така 72-годишният Иван Вуцов се завръща в Левски след 32-годишна пауза, като за последно той бе част от "синьото" семейство през 1980. Тогава Вуцов бе старши-треньор на Левски, преди да поеме по различен път.

 

"Този човек е добре познат на футболната общественост в България. По мое мнение, това е един от най-успешните и добри футболни ръководители в България. Говоря не само за последните години. Поканих го още преди месец и половина. Той ще бъде консултант към Управителния съвет в Левски. Това, което ще искам от него е да бъде близко до нас, искам да използвам неговите знания, опит и рутина в определени ситуации, когато има нужда. Последните две-три години той беше малко далеч от футбола. Смятам, че и за него това ще бъде добре, да бъде в някаква форма част от Левски. Това е клуб, в който той е бил много години. Той обича клуба. Очаквам и неговото включване да бъде изключително позитивно", коментира Тонев пред "Дарик".

 

"Аз се познавам с него от много години. Още когато бях съвсем млад и нов във футболния занаят, аз съм разговарял с него и съм гледал как работи. Винаги съм казвал, че съм гледал и съм взимал по нещо от хората, които са ми харесвали във футбола. Човек е необходимо да търси винаги своите грешки, защото когато има такива, трябва да ги намериш и да ги отстраниш", добави изпълнителният директор на "сините".

 

Попитан докъде ще стигне влиянието на Иван Вуцов на "Герена", Иво Тонев отвърна: "Аз и преди бях казал, че човекът, който ще носи отговорност в Левски съм аз. Всички важни решения, които се взимат в Левски ги взимам аз. Единственият човек, с който ги коментирам е Тодор Батков. Това решение е мое и той го прие. Познавам се от доста време с Иван Вуцов и смятам, че ще бъде полезен".

 

Самият Иван Вуцов също говори пред "Дарик", пояснявайки защо е приел поканата на Иво Тонев за завръщане на "Герена".

 

"С каквото мога ще бъда полезен за родния ми клуб, клубът, който ме е създал и винаги е бил на сърцето ми, въпреки че понякога съм бил упрекван, че не съм бил близко до него и не съм взимал решения само в полза на този отбор. Много ми е приятно, че благодарения на опита, който имам ще бъда полезен на отбора на сърцето ми. Аз знам, че не всички ме обичат. Има хора, които ме ненавиждат, но това е нещо нормално. Аз ще се постарая с каквото мога да бъда полезен и да помогна", сподели Вуцов.