Уест Хем иска Бербатов под наем

снимка: Булфото

Тимът на Уест Хем може да се окаже спасителния пристан за българския нападател Димитър Бербатов и да го отърве от мъките в Манчестър Юнайтед, пише английския всекидневник Mirror.

 

"Чуковете", които са новак във Висшата лига са отправили оферта за бившия български национал, след като по всяка вероятност Нюкасъл ще спечели битката за другата основна тяхна цел - Анди Керъл от Ливърпул.

 

31-годишният Бербатов не еднократно заявява желанието си да напусне "червените дяволи", тъй като не получава възможност да играе редовно, а наскоро нервите му не издържаха и той изиригна в социланата мрежа Facebook заради положението си в клуба.

 

Уест Хем ще опита да даде на българина шанс да се върне в Лондон, откъдето той успешно тръгна на Острова с фланелката на Тотнъм.

 

Според изданието офертата на „чуковете" най-вероятно ще бъде да вземат Бербатов под наем с евентуална опция за постоянен договор след края на сезона.

 

Договорът на бившия футболист на Байер Леверкузен обаче изтича следващото лято и от Юнайтед се надяват да вземат поне пет милиона паунда за него.

 

Интерес към Бербатов не липсваше през цялото лято, но той не успя да си намери клуб и започна подготовка с настоящия си тим, а вчера замина с "червените дяволи" за турнето им в Южна Африка.