Треньорът на Динамо: В Разград няма да е лесно

Треньорът на Динамо Загреб Анте Чачич няма търпе­ние неговият тим да се изправи срещу Лудогорец във втория предварителен кръг на Шампионската лига. Наставникът на хърватите говори пред местното издание "24 часа" в дните преди срещата.

 

Г-н Чачич, подгот­вен ли е отборът?

 

Мисля, че да. Имахме идеални условия за рабо­та в Австрия и свършихме всичко предвидено. Всички футболисти направиха това, което искахме от тях. Има някои момчета, които имат проблеми, но вярвам, че ще се възста­новят за пътуването ни до България.

 

Какви са плановете ви за срещата?

 

Искаме да играем по нашия си начин. Свикна­ли сме да доминираме, да владеем топката и да зала­гаме на по-високо темпо. Знаем, че в Разград няма да е никак лесно, защото Лудогорец е силен отбор. Ще определя задачите на момчетата непосредстве­но преди мача, но знам, че ще трябва да се пазим добре. В предни позиции ще разчитаме много на Самир, който е добър в играта един на един.

 

На кого ще заложите в атака - Бечирай или Чоп?

 

Все още не съм ре­шил, защото има доста време до мача. През се­зона обаче ще има доста мачове, така и Бечирай и Чоп ще получат шанс за изява.

 

Какво знаете за Лу­догорец?

 

Това е един много добър отбор. Той за­служава уважение и ние ще подходим именно по този начин. Не слу­чайно Лудогорец спе­чели купата и титлата на страната си. Това е най-трудният съперник от всички възможни на този етап от турнира. Все пак ние имаме пре­димство, защото прите­жаваме повече опит в Европа от тях. Смятам, че задължително трябва да се класираме напред в Шампионската лига, в противен случай отиваме право на въжетата.

 

"7 дни спорт"