Титулярите на Левски с победа над Пандури преди старта на кампанията в Лига Европа

снимка: БТА

Титулярите на "новия" Левски постигнаха хубава победа в последната си контрола преди старта на кампанията на тима в Лига Европа на 19-и юли.

 

В последния си двубой на австрийска земя „сините" победиха румънския елитен тим Пандури с 1:0, като единственото попадение дойде в 19-ата минута, а негов автор бе №19 Карвальо.

 

Възпитаниците на Илиан Илиев доминираха през по-голямата част от двубоя, но все пак трудно достигаше до чисти голови положения. Радващото за Левски обаче е, че и румънските футболисти не можеха да се похвалят с добри атаки, а единственото по-сериозно положение за Пандури беше чак в края на двубоя.

 

По-рано днес пък „сините" излезнаха със състав, сглобен предимно от юноши, и извъртяха равен 3:3 с третодивизионния австрихски тим Соленау. Дебют за сините направи новото попълнение от Евертън Жоао Силва.

 

В тази среща пък Илиан Илиев заложи на ядрото в своя състав, като се очаква това да е титулярният състав на „сините". На вратата застана Пламен Илиев, а пред него се наредиха Мюлдер, Старокин, Ангелов, Ели, Прохазка, Гаджев, Марсиньо, Райков, Рамос и Карвальо, докато на скамейката бяха Христо Йовов и Иво Иванов, който ще е титуляр в първия мач от Лига Европа.

 

Левски доминираше играта през по-голямата част от първото полувреме, но рядко се стигаше до по-сериозни опасности пред вратата на румънския тим. Марсиньо в 13-ата минута опита далечен шут, който излезе в аут, а играч на „сините" се размина на сантиметри с топката след изпълнение на корнер, а след това тя бе избита.

 

Все пак в 19-ата минута при първата хубава атака Левски откри резултата. Марсиньо и Карвальо комбинираха чудесно, като бившият нападател на Локо Пловдив беше изведен на чиста позиция и с хубав удар по диагонал успя да матира Нинготе и откри за 1:0.

 

Карвальо можеше да се разпише и втори път, но за съжаление не успя да уцели добре топката и тя мина над вратата. Последваха две хубави атаки за Пандури, като първо в 33-ата минута Ибех нахлу в наказателното поле, но реши да пада за дузпа и сгреши. В 37-ата пък Пламен Илиев се намеси решително, след като изпревари нападател на Пандури преди топката да попадне в него след прострелно центриране.

 

До края на полувремето единственото по сериозно положение беше пред вратата на Пандури, като от пряк свободен удар Симеон Райков стреля отново над вратата.

 

В 53-ата минута можеше да се стигне до изравняване, след като Пламен Илиев излезе извън пред наказателното си поле да пресрещне Григораш, той чукна топката към вратата, но тя мина на 50 сантиметра от страничната греда.

 

След това Левски отново установи контрол в средата на терена, а при многоходова атака на „сините" Марсиньо показа страхотна техника и си заслужи аплодисментите на феновете в Линдабрун, въпреки че атаката завърши без гол. В 62-ата пък Ангелов пробва своя късмет от около 20 метра, но стреля високо.

 

Последваха доста скучни минути, в които битката между отборите беше изцяло в средата на терена, като единственото по-сериозно положение създаде Мюлдер 15 минути преди края, като навлезе в наказателното поле, но не успя да подаде на непокритите Йовов и Карвальо.

 

В 81-ата минута пък Пламен Илиев се наложи да спасява своята врата, след като атака на Пандури завърши с хубав удар от близко разстояние на румънски футболист, но бившият вече капитан на Левски се намеси умело.

 

В края на срещата пък Рамос си изкара ненужен червен картон за спречкване с футболист на румънския тим.