Националният отбор на България по плажен футбол отпадна на Световното първенство

снимка: ole-bg.com

Националният отбор на България по плажен футбол пропусна страхотна възможност да запише първата си победа в официален мач, както и да се класира за осминафиналите на квалификациите за световното първенство в Таити догодина, след като отстъпи с 1:3 на Израел в последния си двубой от група Е на пресявките в Москва.

 

Лъвовете водеха с 1:0 87 секунди преди края, а ако бяха вкарали още едно попадение, щяха да се наредят сред четирите най-добри трети отбора в групите и да получат шанс да се борят за влизане в полуфиналните квалификационни групи. Голът за България вкара Филип Филипов в осмата минута. Играчът на софийския Академика се разписа на празна врата, след като стражът на Израел Абу отклони шут на Симеон Христов.

 

Преди попадението трикольорите удариха и греда. Втората третина завърши без попадения. 4 минути преди края другият вратар на Израел - Аарон Лемел, извади великолепен изстрел със задна ножица на Симеон Христов. 87 секунди преди края на двубоя Живко Парашкевов сбърка при изнасянето на топката и извърши нарушение срещу Яков Бадаш. Последва дузпа, от която Бадаш изравни.

 

Развръзката в срещата настъпи 49 секунди преди последния съдийски сигнал. Калоян Цветков получи втори жълт и съответно червен картон за симулация. Отстраняването му от игра означаваше втора дузпа за Израел, която 34-годишният капитан Захи Илоз реализира. С гол пасив и човек по-малко лъвовете допуснаха и трети гол 27 секунди преди финала на мача. Илоз отклони с глава центриране на тъча и насочи топката успоредно на голлинията, където Бадаш на празна врата не сбърка.

 

С пълния обрат Израел си осигури място на осминафиналите в квалификациите. България отпадна без спечелена точка, след като бе победена и от Италия (2:4) и Унгария (1:2).