Фъргюсън категоричен: Бербатов остава, той е фантастичен

снимка: Guliver/Getty Images

Нападателят Димитър Бербатов остава играч на Манчестър Юнайтед и ще се присъедини към предсезонното турне на „червените дяволи". Това потвърди мениджърът на клуба сър Алекс Фъргюсън.

 

Смяташе се, че българинът със сигурност ще напусне „Олд Трафорд" това лято, но шотландският специалист за пореден път подчерта, че той влиза в неговите планове.

 

„Нищо не се случва около Димитър Бербатов и той ще се присъедини към отбора за турнето в Южна Африка и Китай. Той е фантастичен футболист.

 

Сезонът за него не беше отличен за него, отчасти, защото предпочитах да използвам Уейн Рууни и Дани Уелбек....а и Чичарито. Не смятам, че съм се отнасял несправедливо с него, но той може да се чувства разочарован, че не игра повече. Димитър е страхотен талант", категоричен бе сър Алекс пред MUTV.

 

Димитър Бербатов ясно изрази желанието си да напусне Манчестър Юнайтед това лято, въпреки че поднови контракта си с още една година, тъй като не поучава достатъчно шанс за изява в настоящия си клуб.

 

Името му се свързваше с редица европейски клубове, сред които Ливърпул, Байерн Мюнхен, Борусия Дортмунд, Байер Леверкузен, ПСЖ и Малага.

 

Огромен интерес към него имаше от страна на турския гранд Галатасарай, като президента на клуба Юнал Айсал призна, че иска нападателя в клуба си.

 

Предсезонното турне на „червените дяволи" започва от Южна Африка, където Юнайтед ще играе контроли в Дърбан и Кейп Таун, а после се пренася в Китай, Норвегия и Швеция.