Диего Марадона остана без трофей в първия си сезон начело на Ал Васъл

снимка: БТА

Първият сезон на Диего Марадона като треньор на отбора на Ал Васъл от Дубай ще остане без трофей, след като футболистите му изпуснаха възможността да триумфират с Шампионската титла на Персийския залив.

 

Ал Васъл спечели първата финална среща в Шампионската лига на Персийския залив с 3:1 при гостуването на Ал Мухарак от Бахрейн и нещата изглеждаха ясни.

 

В реванша в Дубай обаче гостите от Ал Мухарак имаха други идеи и още в 9-ата минута излязоха напред в резултата, но в последната минута на първата част Ясер Салим изравни за отбора на Марадона.

 

След това обаче бахрейнският състав вкара още два гола и изравни общия резултат до 4:4. В 78-ата минута футболистите на Марадона вече бяха на терена с двама по-малко, а до края гостите потърсиха победа в редовното време.d

 

След това срещата отиде при изпълнението на дузпи, където вратарят на гостите Абдула Ал-каби спаси удара на Мубарак Хасан, а накрая изтърва и бившия национал на Аржентина Инасио Месиер. Така Ал Мухарак от Бахрейн вдигна Шампионската лига на Персийския залив на стадиона в Дубай.

 

"Съперникът заслужи победата по всички показатели. Те контролираха мача, още от самото начало овладяха средата на терена и ние нямахме никакъв шанс да се противопоставим до 78-ата минута, когато вече с девет души съвсем се предадохме", заяви спокойно Марадона след края на мача.

 

"Разбира се, различно е да играеш 11 на 11 и 11 на 9, но ние сами си го направихме. Така поражението със сигурност ще остави Ал Васъл без никакъв трофей в сезона, който назначи Диего Марадона на треньорския пост. В първенството пък отборът се нарежда на 8-о място в 12-членната лига на ОАЕ.