Ван дер Вийл не би отказал на Челси

Десният бранител на Аякс Грегори ван дер Вийл сподели, че все още не е имало контакт между него и Челси, но би приел с интерес възможността да играе за европейския клубен шампион.

 

Холандският национал има над 100 мача за шампиона на Ередивизие, но вече има желание да търси реализация в някой от топ клубовете в Европа.

 

Челси пък е в търсене на солиден десен бек, след като освободи Жозе Босингва, който беше загубил титулярното си място, но трябваше да помага в последните мачове на Челси в Премиършип, ФА къп и Шампионската лига. Все пак Ван дер Вийл запазва спокойствие и сподели, че все още не се знае къде ще играе през новия сезон.

 

„Говорих с агента си и той нищо не ми сподели. Следователно смятам, че всичко това са само слухове и ще видим какво ми е подготвило бъдещето", сподели пред Sky Sports талантливият защитник.

 

„Разбира се, че бих играл в Челси. Това е един невероятен клуб", заяви Ван дер Вийл по повод спекулациите, че европейският шампион се интересува от него.

 

„Гледам постоянно английски футбол, а и те спечелиха Шампионската лига след страхотно представяне".

 

Очаква се цената на Ван дер Вийл да скочи още след Евро 2012, на което се очаква той да е от ключовите футболисти в селекцията на Холандия. „Лалетата" искат да стигнат до края на турнира и да спечелят Евро 2012, след като останаха в подножието на върха на Световното първенство в ЮАР през 2010-а година.

 

Челси пък подготвя мащабна селекция за новия сезон, като основната цел е подмладяване на състава. С клуба от Лондон договор вече има Марко Марин, а в близките дни се очаква официално да бъдат привлечени белгийският магьосник Еден Азар от Лил и бразилския нападател Хълк от Порто.