Стойчо Младенов няма да седи на пейката в 1-ия кръг от новия сезон

снимка: Булфото

Старши треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов е наказан да не води отбора си от резервната скамейка в първия кръг от новия сезон на първенството.

 

Наставникът на „червените" получи санкцията от Дисциплинарната комисия към Българския футболен съюз, плюс 500 лева глоба.

 

Стойчо Младенов вчера беше изписан от болницата, след като бе приет със сърдечна аритмия.

 

Причината за наказанието е поведението на треньора по време на финала за титлата в Разград - малко след началото на второто полувреме на мача Лудогорец - ЦСКА главният съдия Георги Кабаков изгони Младенов заради претенциите му към отсъжданията. Само 5 игрови минути по-рано реферът бе изгонил с директен червен картон защитника на „червените" Ангел Грънчов.

 

Самият Грънчов е наказан с 500 лева глоба от Дисциплинарната комисия и няма да играе 1 мач за „армейците" в първенството.

 

Отделно от тези санкции ЦСКА ще трябва да плати 3000 лева имуществена санкция заради хвърлени предмети от страна на феновете им по време на дербито на „Лудогорец Арена". Привържениците на новия шампион и носител на Купата на България извършиха същото провинение и това не е останало скрито от делегата - в резултат на това Лудогорец ще трябва да плати 1000 лева санкция.

 

Светослав Дяков, който получи втори жълт картон през второто полувреме на финала за титлата, изгаря за 1-ия кръг на новото първенство, плюс 300 лева глоба. Виктор Фернандес от Лудогорец също няма да играе 1 мач за тима си и ще се раздели с 250 лева.

 

Ивайло Цветков от Миньор пък е наказан с 1 мач и 200 лева глоба.