Пловдив домакин на регионален кастинг за "Мис национален отбор"

снимка: Булфото

Пловдив ще бъде домакин на регионален кастинг за Мис "Национален отбор". Той ще се проведе утре от 10:00 часа в парк-хотел "Пловдив", а специален член на журито ще бъде Едуард Ераносян, треньор по футбол и бивш състезател на Локомотив /Пловдив/.

 

Мис "Национален отбор" ще бъде коронясана през юни тази година на национален конкурс, който ще се проведе след седем регионални кастинга. Кандидатките за Мис "Национален отбор" ще трябва да имат навършени 18 години и да отговорят на 25 въпроса, повечето от които се отнасят за стандартна информация за кандидата.

 

Във формуляра има и въпроси, които изискват по-задълбочен отговор - преценка по отношение на личните артистични умения, лично мнение относно различни спортове и лична позиция към твърдения от типа на "прическата е по-важна от грима", "по-добре е да си само умна, отколкото само хубава", "по-добре е партньорът във връзката да те обича повече, отколкото ти него", "харесвам света и хората около мен".

 

След попълването на формуляра избраните кандидатки ще трябва да проведат събеседване с тричленно жури - Маги Вълчанова, професионален психолог и спортист от съответния град, като за Пловдив това е Ераносян. Финалистките ще бъдат излъчени след 7-те регионални кастинга.

 

На финала ще бъдат определени трите момичета за титлите Мис "Национален отбор" - футбол", Мис "Национален отбор" - волейбол и Мис "Национален отбор" - баскетбол.

 

На специалната церемония те ще бъдат коронясани и провъзгласени за официални талисмани на националните ни отбори, което според организаторите се извършва за първи път в света. След връчването й момичетата ще започнат активна дейност, свързана с подкрепа на отборите, които представляват - ще пътуват заедно с тях на важни състезания, ще присъстват на домакинските им мачове и ще имат задължението да създават позитивни нагласи към тях в България.

 

Титлата ще се връчва за срок от две години, след което с нов конкурс ще бъдат избирани следващите носителки. Конкурсът Мис "Национален отбор" се осъществява с официалната подкрепа на Българския футболен съюз, Българската федерация по волейбол, Българската федерация по баскетбол и Българския олимпийски комитет.