Над 1,5 милиона българи са наблюдавали по ТВ7 Лудогорец и ЦСКА

снимка: Булфото

До над 1,5 милиона души е достигнала телевизионната аудитория на ТВ7 по време на директното излъчване на решителната среща за титлата в българското футболно първенство между Лудогорец и ЦСКА на 23 май, съобщиха от медиата.

 

Според пийпълметричните данни, двубоят в Разград, определил шампиона на България е на второ място по гледаемост в телевизионния ефир по време на излъчването.

 

По данни на GARB, пазарният дял на телевизията по време на мача достига 25 процента в основната възрастова група 18-49 години и близо 34 сред мъжете във възрастова група 18-34 години.

 

На 23 май националната телевизия ТВ7 показа в пряко комбинирано предаване и срещите Левски - Светкавица и Литекс - Локомотив Пловдив, които бяха решаващи за определянето на бронзовия медалист и на участника в Лига Европа.

 

През по-голямата част от излъчване на двете срещи, телевизията е най-гледаната телевизия в активната възрастова група 18-34 със среден пазарен дял 23 процента. Футболният сблъсък между Лудогорец и ЦСКА за пореден път затвърди тенденцията на стабилен ръст на пазарния дял и позициониране на медиата сред телевизионните лидери в България.

 

През пролетния полусезон двубоите Левски-Черно море, Левски-Миньор Перник, Лудогорец-Черно море, ЦСКА-Видима Раковски, Черноморец-Черно море, Славия-ЦСКА, ЦСКА-Черно море, комбинираните предавания Калиакра-Лудогорец и Видима Раковски-Левски и Левски-Светкавица и Литекс-Локомотив Пловдив, както и финалният мач Лудогорец-ЦСКА предизвикаха сериозен зрителски интерес, като пийпълметричните данни показват среден пазарен дял на футболната селекция на TV7 от близо 17 процента сред активната аудитория 18-34 години и близо 19 процента сред мъжете на възраст 18-34 години.