Черно море започва подготовка за новия сезон след месец

снимка: Булфото

"Футболистите на Черно море ще бъдат разпуснати днес, а на 25 юни в 16.30 часа се събираме за подготовка за новия сезон", съобщи треньорът на варненския отбор Стефан Генов, цитиран от БТА.

 

Той допълни, че от отбора ще има освободени футболисти, но кои ще са те, ще стане ясно във вторник или сряда.

 

"Искам първо да преценя нещата, да огледам как протича рехабилитацията на контузените футболисти и тогава ще преценя", каза Генов.

 

Той допълни, че има набелязани футболисти, но ще търси и други. Специалистът бе категоричен, че отборът има нужда от играчи за всяка една линия. За шотландеца Дейвид Проктър Генов каза, че той не е бил на проби.

 

"Гледал съм негови дискове и ако преценя ще го поканя на проби", каза Генов. Той коментира още, че Черно море търси петима полеви играчи плюс вратар, като се търсят както български, така и чуждестранни играчи. Черно море има два варианта за подготовка у нас, и един - за чужбина.

 

"Доволен съм от победата", каза още Генов, визирайки успеха над Славия с 2:0 в последния кръг.

 

"Доволен съм от положените усилия на всички играчи, участвали в мача. Едно голямо благодаря. Труден завършек на сезона, но с добър край. За сезона мога да кажа, че очаквахме повече, целехме се по на високо, но не успяхме.

 

Знаете за многото контузени играчи, а това се дължи на груба игра, а не на лоша подготовка. Успяхме да дадем шанс на юношите, като се има предвид, че са 94 набор, съм доволен, те се справиха."