Цървена звезда спечели Купата на Сърбия (Видео)

Цървена звезда спечели за 24-ти път в историята си Купата на Сърбия по футбол, след като на финала на стадион "Младост" в Крушевац победи с 2:0 Борац (Чачак) пред около 15 хиляди зрители.

 

Победата е малко утешение за отбора, който не успя да вземе титлата в Сърбия. Партизан стана за рекорден пети пореден сезон шампион на страната.

 

Отборът на Борац, който изпадна във втора дизивия, започна по-добре мача. В 12-та минута Марко Павичевич уцели гредата. Бразилският полузащитник Евандро изведе Цървена звезда напред в резултата в 40-та минута, а пет минути преди края на двубоя колумбийския нападател Кристиан Борха вкара втори гол.

 

За Цървена звезда това е първи трофей под ръководството на легендата Роберт Просинечки, който пое отбора през 2010-та година. Цървена звезда има в историята си 25 титли на Сърбия и 24 Купи на страната.

 

"Това беше страхотен финал. Мога само да поздравя играчите си, че завършиха сезона по този начин. Спечелването на Купата ще бъде импулс за нас за следващия сезон. Имаме млад отбор, който е пълен с таланти", каза след мача 43-годишният Просинечки.